Site logo
Despre

Poiana Brașov este cea mai modernă și mai importantă stațiune de ski din România. Domeniul schiabil depășește 24 km, fiind cel mai extins din țară. Stațiunea se bucură de cele mai moderne instalații de transport pe cablu, telegondola Postăvarul Express și telescaunul Ruia fiind la același standard cu instalațiile din Austria. În total, în Poiana Brașov există două telecabine, o telegondolă, două telescaune și două instalații de teleski, cu o capacitate de 8,450 persoane pe oră.

Poiana Brașov este alegerea ideală pentru vacanța dvs la ski indiferent de nivelul tehnic pe care îl aveți. Este locul ideal pentru a vă urca prima oară pe schiuri, întrucât există două pârtii pentru începători situate la joasă altitudine (Stadion – numită și baby slope pentru că este special amenajată pentru copii și Bradul – o pârtie ideală pentru începători cu pante progresive care permite ca procesul de predare să se desfășoare în condiții optime). Poiana Brașov este printre puținele locuri din țară unde copii pot învăța să schieze pe pârtii dedicate, separat de adulți.
Cea mai lungă pârtie albastră (pentru începători) din România se află tot în Poiana Brașov, Drumul Roșu (având peste 5 km lungime) care coboară din Masivul Postrăvaru până în Poiana Brașov și este ideală pentru exersarea deprindelor învățate pe cele două pârtii situate la joasă altitudine.

Pentru schiorii intermediari, Poiana Brașov pune la dispoziție pârtia Sulinar, cu o lungime de aproape 3 km, iar pentru schiorii avansați, există pârtiile Lupului, Kanzel și Subteleferic, toate pârtii negre (dificile), pe care vă puteți rafina tehnica. În special pârtia Subteleferic, care este foarte lată și oferă o priveliște de excepție asupra Poienii Brașov, nu este aglomerată nici măcar în weekend-uri. Poiana Brașov este astfel alegerea portrivită pentru familiile în care membrii acestora au nivele diferite, dar vor să se bucure de schi împreună, în aceeași stațiune.

Situată la doar 12 km de frumosul oraș medieval Brașov, o vacanță la ski în Poiana Brașov oferă mult mai mult decât posibilitatea de a schia. După-amiază vă puteți bucura de tot ceea ce are Brașov-ul de oferit, de la muzee, restaurante cu specific românesc sau internațional, la taverne medievale și un patinoar olimplic pentru cei mici. O plimbare la poalele Tâmpei este un mod deosebit de a petrece o seară romantică sau o pauză relaxantă alături de copii.

Poiana Brașov este ușor accessibilă fie că aveți o mașină personală sau nu. Autobuzul nr. 20 pleacă din Livada Poștei spre Poiana Brașov la fiecare 30 de minute, iar durata călătoriei este în jur de 20 de minute. Dacă veniți cu mașina, există o parcare mare la intrarea în Poiana Brașov și o parcare mai mică în centrul staținii, unde puteți parca pentru 12 lei pe zi. În zilele mai aglomerate, puteți folosi noua parcare inaugurată în Decembrie 2017, situată în Poiana Mică (la 2 km de Poiana Brașov), disponibilă la același tarif, de unde Primăria Municipiului Brașov pune la dispoziție transport cu mini-bus-uri până la baza pârtiei (la gondola).

Prețurile pentru ski pass-uri nu sunt mai mari decât în alte stațiuni din România și sunt considerabil mai mici față de alte țări. Astfel, un ski-pass valabil o zi întreagă costă 145 lei, un ski-pass pe 20 de ore din sezon costă 480 lei, iar un ski pass pentru 10 zile neconsecutive din sezon costa 1050 lei. Copiii beneficiază, bineînțeles, de tarife preferențiale, cu aproximativ 30% mai scăzute decât cele pentru adulți.

Locație
Categorii
 • Momentan, niciun review.
 • Adaugă un review

  Pssst… Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi aventuri, dă-ne un Like pe Facebook!

  Regulament listări


  Aventi se adresează tuturor providerilor care oferă experiențe/aventuri (ex: sau activează în domeniul sporturilor: școli sportive, centre de închiriere, magazine, centre sportive, săli de sport etc.

  În plus, ai posibilitatea să creezi evenimente pe care să le legi de listarea principală a afacerii tale.

  Mai jos ai câteva reguli simple ca să facem Aventi un loc mai bun, plus câteva trucuri ca să fii descoperit mai ușor de clienții potriviți. 😉

  1. Listări unice

  Orice afacere poate fi listată o singură dată. Dacă afacerea ta oferă mai multe tipuri de servicii, le poți menționa în descriere și le poți clasifica folosind câmpurile pentru categorii și activități.

  Sfat: E ok să promovezi în titlu serviciile oferite, dar nu uita să te individualizezi ca brand.

  2. Informații complete

  Încearcă să oferi informații cât mai cuprinzătoare, corecte și utile clienților. Fără clickbait, informații derutante sau neadevărate. PS: Recomandăm folosirea diacriticelor (ș, ț, ă etc.).

  Sfat: Completând toate câmpurile din formularul „Adaugă listare”, oamenii te vor putea găsi în mai multe moduri: în funcție de locație, după categorie, după sporturile/activitățile practicate etc.

  3. Date actualizate

  Updatează-ți gratuit listările oridecâteori e nevoie (ex: ai schimbat lista de prețuri, ai adăugat servicii noi etc.).

  Sfat: Păstrând actualizate informații vitale precum numărul de telefon sau lista de prețuri, clienții vor ajunge mai ușor la tine și vor știi exact la ce să se aștepte.

  4. Fotografii originale

  Te rugăm ca toate imaginile pe care le postezi să fie reale și legate de afacerea ta, fără logo-uri, simboluri grafice sau text aplicat pe aceastea.

  Sfat: Aduc rezultate mai bune imaginile cu o rezoluție mare (Full HD), care sunt engaging și reprezentative pentru serviciile pe care le oferi.