Site logo
Despre

Vatra Dornei, frumoasa stațiune montană din Bucovina, se află la 74 de kilometri de Gura Humorului și la 112 kilometri de Suceava. Supranumită și “Perla Bucovinei”, stațiunea este situată la o altitudine de 802 metri în Depresiunea Dornelor, la confluența Bistriței Aurii cu Dorna.

La Vatra Dornei nu vă puteți plictisi întrucât stațiunea oferă o gamă bogată de opțiuni de agrement, care vă vor ajuta ca după vacanță să vă întoarceți acasă relaxați și cu o mai mare poftă de viață.

Drumețiile sunt o alternativă pentru obiectivele turistice din oraș, întrucât pot fi ușor practicate. Reperele cele mai accesibile sunt Dealul Negru, Muntele Barnarelul, Runcul Mare și Vârful Oușorul. Pentru temerari, recomandările ajung până la trasee montane spre Masivul Calimani sau spre Suhard și Rodnei. Priveliștea este încântătoare, urcușul alternând cu drumul plat prin păduri și poieni alpine.

Din stațiune, telescaunul urcă pe o distanță de 3 km până în vârful Dealului Negru la 1300 m altitudine, acesta constituind un mijloc de transport atât pentru cei care practică sporturile de iarnă, cât și pentru turiștii care doresc doar să se bucure de aerul tare al înălțimilor. La coborâre, priveliștea este impresionantă.

Călătoriile cu bicicleta pe cărările munților fascinează tinerii în special, dornici să-și testeze calitățile fizice. Vatra Dornei oferă și posibilitatea practicării sporturilor extreme precum: river-rafting și parapantă. Coborârile cu barca pneumatică pe apa Bistriței înseamnă spectacol, curaj și îndemânare, iar echipamentul profesional și instructorii cu înaltă pregătire conferă siguranță celor interesați de acest sport.
În Vatra Dornei vă puteți distra și la Paintball, pe un teren amenajat în apropierea telescaunului, locația Izvor Bizom.

Vatra Dornei este în primul rând, orașul sporturilor albe. Pârtiile de schi și sanie, pentru concursuri și agrement primesc în fiecare an mii de turiști din țară, dar și de peste hotare, amatori dar și sportivi de performanță. La începutul lui 2011 a fost inaugurată și pârtia Veverița, a treia pârtie de schi din oraș, despre care noi am scris chiar la momentul respectiv.
Pârtiile de schi sunt prevăzute cu instalații de transport pe cablu.

Locație
Categorii
 • Momentan, niciun review.
 • Adaugă un review

  Pssst… Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi aventuri, dă-ne un Like pe Facebook!

  Regulament listări


  Aventi se adresează tuturor providerilor care oferă experiențe/aventuri (ex: sau activează în domeniul sporturilor: școli sportive, centre de închiriere, magazine, centre sportive, săli de sport etc.

  În plus, ai posibilitatea să creezi evenimente pe care să le legi de listarea principală a afacerii tale.

  Mai jos ai câteva reguli simple ca să facem Aventi un loc mai bun, plus câteva trucuri ca să fii descoperit mai ușor de clienții potriviți. 😉

  1. Listări unice

  Orice afacere poate fi listată o singură dată. Dacă afacerea ta oferă mai multe tipuri de servicii, le poți menționa în descriere și le poți clasifica folosind câmpurile pentru categorii și activități.

  Sfat: E ok să promovezi în titlu serviciile oferite, dar nu uita să te individualizezi ca brand.

  2. Informații complete

  Încearcă să oferi informații cât mai cuprinzătoare, corecte și utile clienților. Fără clickbait, informații derutante sau neadevărate. PS: Recomandăm folosirea diacriticelor (ș, ț, ă etc.).

  Sfat: Completând toate câmpurile din formularul „Adaugă listare”, oamenii te vor putea găsi în mai multe moduri: în funcție de locație, după categorie, după sporturile/activitățile practicate etc.

  3. Date actualizate

  Updatează-ți gratuit listările oridecâteori e nevoie (ex: ai schimbat lista de prețuri, ai adăugat servicii noi etc.).

  Sfat: Păstrând actualizate informații vitale precum numărul de telefon sau lista de prețuri, clienții vor ajunge mai ușor la tine și vor știi exact la ce să se aștepte.

  4. Fotografii originale

  Te rugăm ca toate imaginile pe care le postezi să fie reale și legate de afacerea ta, fără logo-uri, simboluri grafice sau text aplicat pe aceastea.

  Sfat: Aduc rezultate mai bune imaginile cu o rezoluție mare (Full HD), care sunt engaging și reprezentative pentru serviciile pe care le oferi.